Tortarendelési információk / ÁSZF

Rendelési információk:

Kérjük, minden esetben kérj egyedi árajánlatot!

Minden tortánk másképpen időigényes, ezért annak érdekében, hogy maximálisan a leginkább Neked tetsző tortát kapd tőlünk, kérünk, hogy lehetőleg minimum 4-5 héttel a torta átvételét megelőzően jelezd igényedet, kapacitásunk a hétvégék tekintetében akár ennél korábban is betelhet. Esküvői torták esetében még biztosabb, ha hónapokkal a nagy nap előtt lefoglalod az időpontot.

Árajánlat kérésekor kérünk, hogy írd meg a pontos dátumot, a torta méretét és a választott ízvilágát, egy rövid leírást az elképzelt tortáról, valamint telefonszámodat, melyen szükség esetén elérhetünk.

Az árajánlat elfogadása nem minősül megrendelésnek, rendelésedet kizárólag előleg befizetésével tudod véglegesíteni. Az árajánlat minden esetben az e-mailben kiküldött levél megszületésének időpontjától számítva 48 órán át érvényes, ha választ nem kapunk, ezt követően már nem tudjuk fenntartani az időpontot, mivel korlátozott a kapacitásunk.

Legkisebb rendelhető tortaméretünk a 12 szeletes, emeletes torta esetében pedig a 20 szeletes. 4 szeletenként ugrik egy méretet ezt követően a torták méretezése.

A választható ízeket a Rendelhető torták legördölő menüből tudjátok kiválasztani.

A rendelés véglegesítését előleg* befizetésével lehet megtenni készpénzben, vagy átutalással, az írásban való jóváhagyást követően. A második részlet készpénzben fizetendő a torta átvételekor.

Technikai információk

Kérjük, vegyétek figyelembe, hogy komplikáltabb tortadíszek és figurák esetében szükség lehet nem ehető merevítések alkalmazására, leggyakrabban fa pálcikára, amit fogyasztás előtt ki kell venni a balesetek elkerülése végett. Kizárólag saját készítésű díszítőelemeket használunk, ezért előregyártott műanyag elemeket, ostyapapírra nyomtatott képet és élővirágot nálunk nem tudtok kérni a tortákra. A díszek mindig az adott tortához készülnek frissen, tortadíszeket külön nem értékesítünk, csak kompletten, a tortával együtt.

Minden tortabelsőnk tejszínes alappal készül, ezért szíves megértéseteket kérjük, ha bizonyos tortaformákat a technikai megvalósítás határai miatt nem tudunk bevállalni. Sajnos ugyanezen okokból járműveket, vagy gépeket ábrázoló formatorták készítését nem vállaljuk.

Tortáinkat jellemzően marcipános cukormasszával burkoljuk, egyes színek, vagy megoldások esetében mandulaízű cukormasszát használhatunk. Ha ettől eltérő igényetek van, allergia, vagy akár csak eltérő ízlésből kifolyólag, kérjük jelezzétek külön a tortarendelésnél. Vannak bizonyos tortatípusok, melyek esetében a fondantbevonat alkalmas csak a megvalósításra, ezért, ha ragaszkodtok a marcipánhoz, mindenképpen jelezzétek.

Mivel tortáink kizárólag természetes alapanyagokkal készülnek, állati eredetű tejtermékek használatával, házias ízekre számíthattok, ebből kifolyólag aromákat és egyéb ízfokozókat sem találtok a tortákban. Mentes tortákkal nem foglalkozunk.

A díszítőelemek esetében előfordul, hogy speciális modellezőmasszát használunk, amire az aprólékosabb díszítőelemek, vagy a megfelelő színárnyalat elérése érdekében szükség lehet, melyek szintén ehető cukortermékek. Virágdíszeinket drótos cukorvirág technikával készítjük, élővirágos díszítést nem vállalunk.

Fontos tudni, hogy mi etikai megfontolásból nem vállaljuk más tortatervezők munkájának másolását, ezért tortafotókat csak inspirációképpen küldjetek nekünk. Reméljük, hogy a galériáinkban található fotók meggyőznek arról, hogy ízlésünkben megbízhattok.

Kiszállítás

Kiszállítást csak nagyobb rendezvények és esküvői torták esetében van lehetőségünk vállalni 50 szeletes méret fölött, egyéb esetekben a torták 16. kerületi műhelyünkben vehetőek át személyesen. A torták átvétele keddtől péntekig 13:00 és 16:30 között, szombaton 9:00 és 11:00 óra között történik.

A régóta fennálló járványhelyzetre tekintettel és mindannyiunk egészsége védelmében mi is némi korlátozást vezetünk be a szokásos menetrendhez képest.
Ami a gyakorlati intézkedéseket illeti, amellett, hogy a fertőtlenítésre kiemelt figyelmet fordítunk, annyi változtatást vezettünk be, hogy a torták átvételének időpontjában a kis átadó helyiségünkben egyszerre csak egy ember tartózkodhat, kérjük türelmeteket ilyenkor, fontos, hogy megóvjuk egymást. Kérjük, hogy betegen semmi esetre se jöjjetek hozzánk!
Kérjük, hogy minden kommunikációt továbbra is e-mailben, vagy telefonon bonyolítsunk, személyesen elegendő a torta átvételekor találkoznunk.
Köszönjük türelmeteket és megértéseteket!

Reklamáció és lemondás

Felhívjuk szíves figyelmeteket arra a tényre, hogy a torta átvételével tudomásul veszitek, hogy a távozást követően a látványra vonatkozólag utólagos reklamációt nem áll módunkban elfogadni, miután megtekintett állapotban veszitek kézhez a tortát. A torta belső tartalmával kapcsolatban reklamációval az átvételt követő 24 órán belül élhettek, amennyiben a kifogásolt minőség ellenőrzése céljából a torta minimum 70%-át és a megrendeléshez kapcsolódó számlát behozzátok cukrászműhelyünkbe. Ha nem a megrendelt ízben kaptad a megrendelt tortát, vagy valami súlyos minőségi kifogás merül fel, természetesen az ellenőrzést követően kártalanítunk téged. Ez a kifogás természetesen ízlelési/ízlésbeli kifogásokra nem terjed ki, csak objektív reklamációra van módunk érdemben reagálni.

A vonatkozó fogyasztóvédelmi előírásokról részletesebben tájékozódhattok a 1997. évi CLV. törvény a fogyasztóvédelemről 4/2009. (I.30.)  és a 151/2003. (IX.22.) Kormányrendeletben az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó jótállással kapcsolatban.

Miután egyedi, nem előre gyártott tortákkal foglalkozunk, a megrendelést nincs lehetőség lemondani a rendelés véglegesítését követően az átvételt megelőző két hétben, mivel a tortákhoz tervezett minden díszt egyedileg, helyben készítünk, személyre szabottan megrendelőink részére. Amennyiben valamilyen előre nem látható okból az ünneplést halasztani kényszerültök, természetesen igyekszünk rugalmasan kezelni a helyzetet és új időpontot találni számotokra. Esküvői torták esetében a lemondási határidő 30 nap.

*az előleg kezelésére vonatkozó törvényi szabályozást a 45/2014. (II. 26.) Kormányrendelet 29§ d.) bekezdése tartalmazza